Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Енергийна обмяна между хората

ЦВЛУВАНЕ - КОЛКО ПЪТИ ДА ЦЕЛУВАМЕ

Алтернативен линк


КОЛКО ПЪТИ ДА ЦЕЛУВАМЕ














По колко пъти на ден човек трябва да целува? - По един път. Повече от един път не се позволява. (ОПРЕДЕЛЕНИ ДВИЖЕНИЯ - 79)



Когато често се целуват, хората се развалят. Еднообразието в целувките убива и разваля човека. Не целувай всякога с едно и също чувство. Колкото пъти целунеш човека, толкова пъти трябва да внесеш в душата му нещо ново. Каквото внесеш в човека, трябва да е ценно като диамант. Ако с целувката си не можеш да внесеш нещо ценно в душата на човека, не го целувай. Не можеш ли да внесеш ценното, ще оцапаш душата му. Никой няма право да цапа! (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 251)



Някои казват: „Ама аз изгубих любовта си”. Жената се оплаква на мъжа си: „Едно време, докато бях млада, ти ме обикаляше, целуваше ме, а сега не ме поглеждаш”. Ами че така и детето може да каже: „Едно време майка ми ме държеше на ръцете си, а сега ме остави на краката си да ходя”. Ами че кое е естественото положение? Жената да благодари, че не я целува вече мъжът й; и мъжът да благодари, че не го целува вече жена му. Ами че ако те целува още, той е апаш. Щом те целува, ти ще дадеш нещо. Той те целуне, каже: „Милинка, ти ще идеш при баща си, той е богат, ще му кажеш, че Великден идва, нека си развърже кесията. Колко си хубава, гълъбче!” И гълъбчето отива при баща си, целува го. „Татко!” - И тя иска нещо. Бащата казва: „Колко е добра дъщеря ми!” Питам сега: Това любов ли е? Ние сами себе си лъжем. Често аз разглеждам човешкия живот. Срещам понякога мъж и жена се целуват на улицата. Казвам: Защо се целуват? При баща й ли я праща? Той иска нещо от нея. Когато видя, че тази целувка е чиста, мене ми е приятно и казвам: Ето двама души, които могат да живеят по Бога. А като погледна други, казвам: Далеч са още те. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА – изд. „Фотинов” София - 401)





НАГОРЕ